Condiții mai bune pentru nou-născuți la IMC cu suportul ARBOM
Sute de nou-născuți care vor avea nevoie de intervenții chirurgicale vor fi tratați în condiții mult mai bune la Institutului Mamei și Copilului ce au fost create inclusiv cu suportul Asociației pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare din Moldova.
"Secția Chirurgie Nou-născuți a suferit schimbări colosale. Mă bucur foarte mult că și ARBOM a participat la modernizarea acesteia." Precizarea a fost făcută de directorul Asociației, Alexandr Borimecicov, la ceremonia de inaugurare a Secției Chirurgie Nou-născuți.
"Am oferit un lot de electrocasnice care este indispensabil pentru această secție, dar și pentru ca ea să funcționeze cât mai bine. Cred că din această clipă putem spune că e una dintre cele mai bune secții din Republica Moldova" a mai adăugat Borimecicov.
Anual, medicii din cadrul Secției Chirurgie Nou-Născuți, efectuează peste 700 de intervenții chirurgicale. Directorul Institutului Mamei și Copilului, Sergiu Gladun, a ținut să remarce că pentru a salva vieți nu sunt suficiente doar dibăcia și experiența doctorilor, dar e nevoie și de condiții ca aceștia să obțină rezultatele scontate.
"Din parte întregului colectiv al IMC, din partea pacienților, vă spun un mare mulțumesc! Sperăm că acesta nu este ultimul proiect în instituția noastră" a spus Gladun.
Victoria Dunford, fondatoarea MAD-Aid, asociație ce și-a asumat gestionarea lucrărilor de reparație și renovarea a acestei secții, la fel, a recunoscut că acesta e cel mai complex proiect pe care l-a lansat și s-a încheiat cu succes.
"Împreună putem face schimbarea. Vă mulțumesc tuturor donatorilor. Sperăm că veți fi susține și alte proiecte lansate de noi, pentru a renova și alte spitale din Republica Moldova" a menționat Dunford în timpul evenimentului de la IMC.
Efortul și munca depusă de către MAD-Aid și partenerii organizației a fost apreciat și de ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în Republica Moldova, Excelența Sa, Fern Horine.
"Rezultatele sunt impresionante. Au fost obținute în aproximativ un an pentru a face o schimbare cu impact pentru micii pacienți, pentru mamele lor și personalul medical. E un exemplu demn nu doar pentru aprecieri, dar și pentru a fi urmat."
Secția de Chirurgie Nou-Născuți de la Institutul Mamei și Copilului a fost deschisă în 1986. De atunci și până în prezent, în cadrul acesteia, au fost realizate cele mai complicate intervenții chirurgicale de care au nevoie bebelușii abia veniți pe lume.